Sista veckans matlista

Knackorvsoppa idag..


Gott med helt vanlig husmanskost efter all julmat. Enkelt är det också.

Skala och tärna: Morot, kålrot samt lök. Låt koka minst 30 minuter gärna lite längre.Kryddorna är enkla, salt, kryddpeppar och lagerblad. Sen använder jag köttbuljong som lite hjälp för att få till den där riktigt goda smaken.

Medan rotsakerna kokar, skala och tärna potatis samt hacka purjolök. När potatisen börjar kännas mjuk, lägg i den hackade knackorven och koka en kort stund så det kommer smak i soppan. Före servering toppa soppan med finhackad persilja ( skulle haft lite mera sånt idag...) 

Hos oss kokar vi vår mat på vedspisen under den kalla perioden. Två flugor i en smäll... varmt inne och maten blir gjord. Plus att maten smakar mycket godare då den är gjord på vedspis, har väl att göra med att maten får mera tid på sig, smakerna hinner utvecklas.

I morgon kommer vi  att äta uppvärmd knackorvsoppa. Normalt gör vi så, kokar soppa så vi äter i minst dagarna två.
Vad ska ni äta denna årets sista vecka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt år , nya utmaningar

  Hej, Länge sen sist. Mycket har hänt... I september la jag ner taxin... I oktober öppnade jag nytt företag. Konditori Mazarin Nu är jag ti...