För några veckor sen hade jag ett perfect home party. Saldot blev en svart låda med handtag som skulle innehålla mina flaskor som ska finnas nära till hands. Här var resultatet!
 Lådan sitter som hand i handske på arbetsbordet! Nu har jag allt nära till hands i en snygg låda, lite enklare att hålla ordning och hålla bordet rent när man bara behöver flytta EN sak, inte tio...
Det var så roligt att få något nytt till köket att matlagnings inspirationen vakna. Det blev mammas goda kycklingsoppa. Nu gör jag ett undantag, här får ni mitt recept, hoppas ni gillar den lika mycket som mina barn.
                300g kycklingfile
                 3 mindre lökar
                 1 ordentlig matsked olja
                 1 ordentlig matsked gurkmeja
                 1 broccoli bukett
                 200 g pasta- vi använder skruvar
             1 påse djupfrysta grönsaker eller ärtor
          lagerblad, citronpeppar, örtkrydda provencal (1 tsk var, ca)
             3 msk kycklingfond eller 2 kycklingbuljong
                  3 liter vatten
              1 burk creme bonjour vitlök och örter

Strimla löken och kycklingfilérna. Fräs dom i oljan i en kastrull. Fyll på med ca 5 dl vatten, kryddor och fond. Låt koka i minst en halv timme! Skär broccolibuketten i mindre buketter. Lägg i det sista vattnet och broccolin samt pastan. Kolla koktiden på pastan så den inte blir överkokt! När broccolin och pastan är mjuk, lägg i det djupfrysta och creme bonjouren. Kolla med vattnet, eventuellt behövs ännu lite, det ska va soppa inte gryta! Låt soppan göra ett snabbt uppkok så det djupfrysta tinar och creme bonjouren smälter. Gott med ett grovt bröd till!
                                          

1 kommentar:

  1. Tack, nu fick jag ett gott tips för att få ordning på mina "flaskor" i köket :) Jag blir o galen varje gång jag skall torka av arbetsbänken, och måste lyfta på en massa flaskor o kvarnar... Och lådan är ju jätte fin, riktigt i min smak...Kanske jag måst ringa försäljaren :D

    SvaraRadera

Nytt år , nya utmaningar

  Hej, Länge sen sist. Mycket har hänt... I september la jag ner taxin... I oktober öppnade jag nytt företag. Konditori Mazarin Nu är jag ti...