Mjöd

 




Nästa vecka firar vi vappen. Till det behövs mjöd och munkar. Mjöden har vi idag satt på flaska så nu är det bara att vänta.

I år var det junior som gjort mjöden. Tyckte det var dags för honom att lära sig...


Mjöd

8 liter vatten

500g farinsocker

500g vanligt socker

1 citron

en gnutta jäst, typ kanske 5g

russin efter smak


Koka upp vatten och allt socker. Låt svalna till under 40grader. Tvätta citronen noggrant och skiva i skivor och lägg i. När mjöden är under 40 grader kan man tillsätta jästen. Låt stå under lock till följande dag. Tvätta ur flaskor, tappa upp mjöden tillsätt russinen och låt mogna i ett svalt utrymme. Brukar låta mogna i tre dagar föra barnen fått smaka...


Enkelt och gott!

Sen behöver vi lite munkar till... men dom får dom baka i bageriet. Börjar inte klotta med sånt här hemma....

Ha en skön helg alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt år , nya utmaningar

  Hej, Länge sen sist. Mycket har hänt... I september la jag ner taxin... I oktober öppnade jag nytt företag. Konditori Mazarin Nu är jag ti...