Mammas fiskpinnar

Som i så många andra familjer med småbarn ligger fiskpinnar i tio-i-topp på matlistan även hos oss. Nu är det så att hos oss finns det inte färdiga fiskpinnar. Vi gör dom själva. Dom där som är färdigpanerade men djupfrysta, ja dom är rätt så äckliga.
Så vi lägger ner lite extra arbete och gör egna, goda.


Jag brukar använda sej, djupfryst som får tina i rumsvärme en halvtimme före jag börjar jobba med den. Den dubbelpaneras, det vill säga först vänder jag dem i vetemjöl, så i uppvispat ägg och sist i skorpsmulor ( som vi gör själva i bageriet!) för att slutligen steka dom i rejält med smör i varm panna. Sen brukar jag ännu samla dom i en ugnsform och hålla dom varma i ugnen medan potatisen kokar, för till fiskpinnar serverar jag kokt potatis och gräddfilssås. GOTT!!
 Idag provade jag också lite nytt. När vi var på semester åt vi massor av olika kålsallader. Ni vet, vitkål som är finriven med olika tillbehör i. Marinerad med olivolja och salt, peppar. 


Senast jag var och handlade hittade jag en balsamico gjord på hallon. Köpte och hällde en liten del över salladen. Det gav en lite extra smak åt kålen. Med kålen hade jag finriven morot. Lite omväxling till paprika som jag oftast lägger i.
Nu ska det just bli en promenad i kylan. Fy så det blåser kallt idag! Var ute i solen en stund men blåsten går genom märg och ben... 
En skön början på veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt år , nya utmaningar

  Hej, Länge sen sist. Mycket har hänt... I september la jag ner taxin... I oktober öppnade jag nytt företag. Konditori Mazarin Nu är jag ti...