Godmorgon!!


Har i morgon varit med till bageriet och bakat. Herr H stiger upp kl. 03.00 så gott som alla mornar och åker iväg till jobb. I morse steg jag upp samtidigt och åkte med till jobb... Att stiga upp kl. 03, efter ganska exakt 4 timmars sömn var inget problem... men inte tänker jag göra det till en vana! Problemet är kanske att jag har mitt eget jobb också att sköta, ett jobb som börjar kl. 10 idag ( eftersom jag har sommarflicka på jobb) och slutar kl. 16...
Varför steg jag då upp så tidigt?? Joo, jag har nu sålt bröd i ... vänta...17 år! men jag känner väldigt dåligt till proceduren att tillverka/ baka bröd. Ok, nog har jag ju någon gång bakat här hemma men inte är resultatet det samma... det skiljer sig egentligen RYSLIGT MYCKET!!! Nu fick jag en snabb inblick i saker och ting, borde nog åka med igen någon morgon för det finns fortfarande saker jag inte vet, inte förstår. Jag tror att bagarens yrke är ett sånt som mycket är beroende av väder och vind, som herr H brukar säga, ibland är det ett starkt mjöl och ibland är mjölet svagt, då får man göra degen därefter... något som han vet genom sina händer!!!
Brödet på bilderna är franskbröd och kimitolimpa, eller ska bli, här har vi just rivat dom runda - man rivar ett bröd för att det ska bli spänst i degen, så brödet får fin form- någonting jag lärt mig idag. Nu känner jag att hjärnan håller på att somna, fingrarna har slutat lyda, så trött är jag nu.... Inget problem att stiga upp tidigt... problemet ligger i att hållas vaken!! =)  Ha en trevlig arbetsdag alla, nu ska jag gå och lägga mig! Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt år , nya utmaningar

  Hej, Länge sen sist. Mycket har hänt... I september la jag ner taxin... I oktober öppnade jag nytt företag. Konditori Mazarin Nu är jag ti...