Godmorgon!
Och vilken morgon sen! -22.9 grader här.....
blev en jättesnabb kisslänk med Harley...
Tänkte idag visa gårdagens efterrätt.
Älskar Tiramisu...
Igår orkade jag bara inte koka kaffe så jag provade lite nytt och bytte kaffet mot apelsin saft samt zest. Det blev riktigt gott skall jag berätta! Och så fick man i sig c-vitamin, kan ju inte vara fel på en sån efterrätt, inte sant.
Här kommer receptet:
2 ägg, separerade i gulor och vitor
4+1 msk florsocker
250 g mascarpone ost
1 apelsin, skal + saft
2cl cognac
1 pkt Savoiardi kex
lite kakao att strö över
Vispa äggvitorna till skum. Vispa gulorna samt 4 msk florsocker vitt. Tillsätt apelsinskal, Mascarpone osten och äggvitorna. Blanda ordentligt men inte för länge, vill ju inte att luften går ur. Blanda apelsinsaften med cognacen och 1 msk florsocker. Doppa kexen i apelsinsaftblandningen och varva Mascarpone blandningen med kexen. Sista varvet borde vara Mascarpone blandning. Lägg i kylskåpet i ett par timmar, minst! Före serveringen strö över kakao.
Slurp!
Nu måste jag just börja elda igen så det inte blir så kallt här inne. Vi har elbatterier men det blir inte varmt med dom... så jag eldar i köksspisen alla dagar... jag gör även all mat på den för att det skall vara varmt. Kakelugnen i matrummet eldar vi i bara när det blir riktigt kallt, som nu då. Varmt, skönt och lite mysigt.
Ha en skön helg alla.
Davina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar