Lite från bageriet

En bekant till oss har gått en mathantverkskurs och gjorde sitt slutarbete hos oss. Hon hade gjort en egen limpa. Att baka stora mängder bröd hemma i den lilla hemmaugnen är rätt så jobbigt men hos oss är det inga problem. I vår stora ugn ryms det till exempel 120 st franskbröd... till exempel. Att då baka 35 limpor går jättesnabbt. Och så får hon ju lite proffshjälp då herr H gärna berättar och förklarar om sin hjärtesak, bakning.

Här håller Marika på att väga upp limporna. Intressant limpform i näver som man kan använda flera gånger. Den följer förstås med då man handlar limpan.


Den färdiga limpan säljs packad i plast eftersom den har en lång hållbarhet då. Även om jag ALDRIG! rekommenderar att förvara bröd i kylskåp så... denna limpa förvaras bäst i kylskåp. Blir bara bättre med några dagar på nacken.


Ett litet smakprov behövde vi allt idag... en halv limpa gick åt, så god är den!
Limpan innehåller rågmjöl, vetemjöl, rödbeta, morot, sirap, salt , rosmarin och timjan.. och lite frön på ytan.Bakad med rågsurdeg och jäst. Nam!
Vårt bageri säljer av dom här i Kimito, i Dalsbruk säljer "Rosala handelsbod" av dom. 

Lite reklam idag men den var verkligt god. 
Kram, Davina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt år , nya utmaningar

  Hej, Länge sen sist. Mycket har hänt... I september la jag ner taxin... I oktober öppnade jag nytt företag. Konditori Mazarin Nu är jag ti...