Nybakat

Gjorde rask på torsdagen på jobbet... tanken var att jag skulle baka bulla igår på rask, då det är fastlag idag. Matade rasken på fredag och den puttra härligt. På lördag morgon kom jag på att jag gjort för liten rask till bullreceptet...
Så jag körde ihop en bröddeg istället. Roligt att jobba i bageriet där det finns maskiner som jobbar ordentligt och material som heter duga... för att inte tala om bagarens kunskap som inte är något lite det heller, bara man tar tillvara allt han berättar.
I varje fall.
Det blev ett vetebröd. Helt ok. Hade önskat större hål i ... men smaken var bra. Imorgon har vi rostat det... DÅ var det gott! Skorpan blev härligt knaprig och smaken kom fram på ett helt annat sätt.
Roligt då man ser resultat man är nöjd med även om jag igår inte riktigt var de, nöjd alltså. Enligt bagaren borde jag ha gjort tre eller fyra bröd på denna mängd deg. Nu gjorde jag två och han menade att mjölet helt enkelt inte orkade baka så mycket som jag hade tänkt...därav inte så storporigt som jag tänkt mig.
Härligt med bagare i huset. Får svar på frågorna jag har och får förklaringar som jag fattar... och så får jag ärlig kritik. Det gillar jag. Hatar då man frågar någon och ser på dom att dom inte riktigt menar vad dom säger.
Just nu kokar jag kött. Det ska bli rotmos dagen till ära. Först ska vi dock ha kalas för lilleman. Han har bjudit sina vänner på filmeftermiddag... lär ska bli "Starwars" . Just vad en 11 åring gillar allra allra mest.
Ha en trevlig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt år , nya utmaningar

  Hej, Länge sen sist. Mycket har hänt... I september la jag ner taxin... I oktober öppnade jag nytt företag. Konditori Mazarin Nu är jag ti...