"vi komma, vi komma, från pepparkakeland..."

Tänkte berätta lite om vårt bageri.
Hos oss bakas det mesta förhand. Vi har maskiner som knådar degen men allt formas görs förhand. Förhand görs också småbröd och pepparkakor.
Idag gjordes 5,5 kg pepparkakor. Då kör han degen mjuk i en maskin, så flyttar han den till en kavlingsmaskin ( en stor maskin som kavlar degen maskinellt. Man lägger degen på en lina som man sen kör fram och tillbaka för att få den tunnare.) Då degen är tillräckligt tunn stansas pepparkakor ut, förhand. Sen flyttas dom till plåtar, förhand, för att läggas på vagnar och gräddas.

Sen väger jag in dom i askar vikta förhand. Som sista grej viker jag ännu flera askar till lock och klistrar vår logo på.

5,5 kg pepparkakor. Det borde räcka denna vecka. Nästa vecka är sista veckan vi har öppet före semestern men tror nog att det kommer en ny sats pepparkakor då. Det är en säsongprodukt som säljer bra nu. Under resten av året bakar vi inga pepparkakor alls utan då handlar det om andra småbröd.

Hur brukar ni äta era pepparkakor?
Här gillar vi dom naturella, så går dom bäst åt... men till glöggen vill vi ha mögelost på. Aura ost är gott men i Sverige har Kavli en mögelost på tub,DEN är god! 
En skön kväll alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt år , nya utmaningar

  Hej, Länge sen sist. Mycket har hänt... I september la jag ner taxin... I oktober öppnade jag nytt företag. Konditori Mazarin Nu är jag ti...