tisdagsmiddag

Provade nytt ikväll. Barnen önskade broiler och så gillar vi lite hetare kryddor, så jag prova lite nya kombinationer.



Först gjorde jag en egen salsa:
1 stor lök finhackad
2 paprikor, grön och röd, finhackade
1 röd chili utan frö
4 jalopeno ringar
krossad vitlök, använde färdigkrossad kanske två teskedar
1 burk tomatkross
Allt detta fräste jag i panna, hällde tomatkrossen över och lät koka i en timme. Rörde också ner ca 1 msk farinsocker.

Broilerfiléerna delade jag på längden och stekte i smör. Saltade försiktigt.
Sen krossade jag en påse Santa Maria nachos och blandade med riven emmentalost.

Så hällde jag salsan i bottnen på en ugnsform, lade broilerfiléerna ovanpå och täckte alltsammans med ost-nachos blandningen. Detta gräddade jag  i 200 grader ca en halv timme, tills allt hade en vacker färg.

Till  bjöd jag kokt ris och för säkerhets skull creme fraiche ifall det blir för hett. Kan säga att till och med barnen åt med god aptit, ingen rörde creme fraichen utan konstaterade att det gärna kunnat va lite starkare.
Så kan det bli ibland. Nu njuter vi av efterrätten, färsk ananas.
Ska just se sista delen av "koko Suomi leipoo" och jag håller tummarna för Anders!!! Hoppas han vinner!!
En skön kväll alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt år , nya utmaningar

  Hej, Länge sen sist. Mycket har hänt... I september la jag ner taxin... I oktober öppnade jag nytt företag. Konditori Mazarin Nu är jag ti...