Nya recept

 Var i behov av att prova på någon ny maträtt idag igen. Så efter en massa läsas i kokböcker och på nätet ( har hittat en helt super recept sajt annars... länkar dit i slutet av inlägget) så hittade jag på nätet receptet på denna soppa. En riktig fransk Bouillebaisse med Lax, Torsk ( använde sej... ) musslor ( finns inlagda i saltlag.. ) samt räkor.( Bouillebaisse är en fisksoppa som är så tjock att den kan ätas som gryta.. ) Den blev helt supergod!!  (Ja barnen var av annan åsikt men det behöver jag ju inte berätta, eller vad?!) Detta blir att göra flera gånger. Som tilltugg hade jag "hemgjord" baguette, herr H bakar dagligen baguetter i vårt bageri, så , ja, nog är den ju hemgjord.. Så gjorde jag också aioli, men den blev sen gjord på köpt majonnäs... liite slarv får man göra  =)
Sen till efterrätt ( en sak som bara jag fick idag...för ingen av dom andra äter det frivilligt.. ) blev det memma med socker och grädde. MMmmmmmmm så gott!!! Nu har jag då påbörjat väntan på påsk. Memma hör ju till påsk här i vårt fina land. För er svenskar ( och alla andra.. )  han jag berätta att memma är malt och rågmjöl som körs till en smet som läggs i rivor ( pappaskar..) som sen igen ställs in i ugnen på låg temperatur för att sötas/gräddas... Joo, vi har gjort memma i vårt bageri några år men slutade tillverkningen för att det är en så långdragen sak att göra och bagaren (herr H ) blir så trött att va vaken hela eftermiddagen och vakta rivorna då dom är i ugnen... =(
Nej nu ska det bli lite tv förrän det blir tidig läggning i detta hus! Sov gott alla!

Länk till recepten:  http://receptfavoriter.se/recept/category/fiskrecept.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt år , nya utmaningar

  Hej, Länge sen sist. Mycket har hänt... I september la jag ner taxin... I oktober öppnade jag nytt företag. Konditori Mazarin Nu är jag ti...