ordning och reda...
Nu börjar det vara ordning och reda hos oss igen... herr H gör mat och jag dricker vin.
Haha, men ja, så är det. Jag har inget emot att göra mat, ibland är det till och med roligt, men när det ska stekas biffar, DÅ stiger jag åt sidan!! Det är något som jag inte kan, fast jag skär bort alla fett/ muskel/ hinna grejer ser ÄNDÅ biffarna ut som gråa båtar... inget smakligt! Idag hade jag tänkt att det skulle bli biff med café de Pari och pommes frites samt sallad... alltså steg jag åt sidan och bad herr H fixa ... typ, ALLT!!
Här på vänstra bilden har han just krympt biffarna. Det betyder att han kasta dem på het spis. Vi har vedspis i köket, där gör han maten så han har stor spis att använda för dylikt. Att krympa köttet görs för att köttet inte ska dra ihop sig då man lägger det i het panna, så att det inte blir gråa båtar... På detta sätt tar köttet färg på hela ytan och ser delikat ut.Biff ska ätas med bestick för ändamålet, får man en god biff och bra bestick är hela upplevelsen underbar. Om man sen igen får en god biff men slöa "vardagsbestick" blir upplevelsen inget vidare, slöa bestick gör så att även det bästa köttet är svårskuret!
På den nedre bilden visar jag aromsmöret. Visst, visst, om man packar in det i smörpapper och fryser det ser det aptitligare ut, MEN det smälter fortare om det är rumstempererat! Café de Paris är ett aromsmör där du i princip tömmer kryddskåpet på kryddor. GOTT är det. Till detta åt vi som sagt pommes fritt och sallad, samt ett glas gott, spanskt rödvin!
BUEN PROVECHO!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Nytt år , nya utmaningar
Hej, Länge sen sist. Mycket har hänt... I september la jag ner taxin... I oktober öppnade jag nytt företag. Konditori Mazarin Nu är jag ti...
-
Vi har deltagit i lådbilsrally idag. Lilleman körde, mamma pappa och farmor var "varikkoteam". Pappa fixade så bilen var startk...
-
Hej, Länge sen sist. Mycket har hänt... I september la jag ner taxin... I oktober öppnade jag nytt företag. Konditori Mazarin Nu är jag ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar