söndag 4 november 2018

Baka baka liten kaka...


Bakade en kaka igår. Länge sen jag bakat något överhuvudtaget här hemma....
Hittade receptet för länge sen och varit lite intresserad av det redan länge. Kan lova att det var värt att baka!! Jestas vilken god kaka!

Recept
120g rumsvarmt smör
260g socker
4 äggulor
240g mandelmjöl
300g ricotta
4 äggvitor

Vispa ägg och halva mängden socker till en vit smet. Rör i ägggulorna, ricottan och mandelmjölet.
Vispa äggvitan till skum, häll i resten av sockret och vispa en maräng. Vänd försiktigt marängen i kaksmeten.
Smöra och fodra en 20cm kakform. Själv använde jag mandelflan till formen men skorpmjöl eller kokosflingor går säkert riktigt lika bra.
Häll smeten i formen. Grädda i 160 grader ca  60-70 minuter. Lägg ett folie över kakan dom sista minuterna så den inte bränns. Kolla med en sticka i mitten av formen att den säkert är färdig.
Låt kakan kallna i formen och pudra över med pudersocker först då kakan är kall. Förvara i kylskåp för bästa hållbarhet... men den är nog så god så man äter den nog ganska fort.

Blir lite jobb senare idag. Måste lite förbereda nästa vecka. Vi kommer från och med nu att vara bara två pers. på bagerisidan. Var illa tvungna att låta en anställd gå.  Verkligen ingen rolig dag att vara företagare.
Men idag tänker jag försöka vila, helga vilodagen eller hur var det. Köttet till rotmosen kokar i köket och jag tar det lugnt med ännu en kopp kaffe.
Ha en skön söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar